Birds of Passage

Spesialvisning med Fred i Colombia

Tirsdag 5. mars kl 17.30

Velkommen til spesialvisning av BIRDS OF PASSAGE i regi av Støttegruppen for Fred i Colombia! Tirsdag 5. mars kl 17.30 på Vika Kino. ⭐️

Etter filmen blir det en panelsamtale om tematikken rundt narkotika som blir belyst i filmen og Norges forhold til dette. I panelet sitter Sunniva Tillson (dokumentarfilmskaper, KOLAKRISEN*) og Johan Mosquera (sosiolog fra La Guajira-regionen i Colombia).

Ordstyrer er Andrea Ramirez Stangeland, leder for Støttegruppen for Fred i Colombia.

Støttegruppen for Fred i Colombia er en frivillig medlemsorganisasjon som har som hensikt å skape møteplasser og støtte tiltak for fredsbygging i Colombia.

*Dokumentarfilmen KOLAKRISEN handler om nordmenns kokainforbruk og hvordan det påvirker situasjonen i Colombia.

OM FILMEN:

BIRDS OF PASSAGE har fått fantastiske anmeldelser og går nå på kinoer over hele landet.

🔥“Et uforglemmelig epos … BIRDS OF PASSAGE er et mesterlig korrektiv til NARCOS” – Aftenposten 6️⃣
🔥“En av årets sterkeste filmer” – Cinema 6️⃣
🔥“Storslått” – VG 5️⃣
🔥“En mesterlig film” – NRK Filmpolitiet 5️⃣
🔥“Slående vakker” – Fædrelandsvennen 5️⃣

Colombia 1968: Lenge før Pablo Escobar er et navn på alles lepper, legger en familie fra Wayuu-folket grunnstenen for narkotikahandelen som landet skal bli kjent for.

Når den unge, nygifte Rapayet selger litt marihuana til noen amerikanere fra Fredskorpset blir denne handelen starten på en stor business. Snart er Rapayets familie regionens rikeste og mektigste. Men rikdommen kommer med en høy pris. Stammens overhode, den mektige Ursula, frykter at de ignorerer forfedrenes formaninger og en brutal krig om makt og penger bryter ut. Krigen setter ikke bare livene til familien på spill, men også hele deres kultur og tradisjoner.

Les mer om filmen her: http://semerfilm.no/birds-of-passage